Workshops  2018-19

We houden ons recht om nieuwe workshops toe te voegen en data in overleg aan te passen.

U kunt uw aanmelden voor de workshops via:

[email protected]

Rita Verroca 
komt weer applicatie les bij ons geven.
16, 17 en 18 november.

Voor meer informatie en inschrijven kijk hier.

Klassiek patchwork en quilten met de hand, basiscursus
5 lessen, 75 Euro

11.10, 25.10, 8.11, 22.11, 6.12
donderdagochtend 9.30 – 11.30 uur

In deze cursus komen alle basisvaardigheden voor het maken van een quilt aan de orde. Het patchwork, het quilten, het samenstellen en afwerken van een quilt. Je werkt op een klassieke manier, met de hand dus. Tijdens deze cursus maak je een zogenaamde Sampler - een quilt met allemaal verschillende blokken, een “eye catcher”.

Exclusief materiaal
Docente: Jacqueline Neeft

Machinaal patchwork en quilten, basiscursus
5 lessen, 75 Euro

16.10, 30.10, 13.11, 27.11, 11.12
dinsdagavond 19.00 – 21.00 uur
Modern machinaal patchwork levert snel resultaat op dat niet minder mooi is dan klassiek met de hand. Tijdens deze cursus leer je de juiste kleurcombinatie te zoeken, stoffen snel en precies te snijden met een rolmes en quiltliniaal, lapjes aan elkaar te naaien met tijdbesparende technieken, een quiltsandwich te maken. Ook aan het quilten en de afwerking wordt ruime aandacht besteed.
Bij deze cursus is geen materiaal inbegrepen. Ook dien je er rekening mee te houden dat je een rolmes, snijmat en quiltliniaal tijdens de lessen moet hebben (aanschaffen).
Docente: Aljona Terzi

Applicatie technieken 1

5 lessen, zaterdag, 75 Euro

06.10, 20.10, 03.11, 24.11, 08.12 zaterdag 9.30-11.30 uur
Appliqueren - moeilijk of juist heel leuk? Needleturn, freezer paper, vlisofix, broderie persé... Welke techniek zou je kiezen? Elke les krijg je een andere applicatie techniek uitleg zodat je kan bekijken wat je het lekkerst vindt werken. Het resultaat van de 5 lessen is een prachtige naslagwerk waarin je alle technieken kan terugvinden.
Kosten: 5 lessen, 75 Euro, exclusief materiaal.
Docente: Jacqueline Neeft

Applicatie technieken 2

5 lessen, 75 Euro

10.11, 01.12, 15.12, 12.01, 26.01 zaterdag 14.00 – 16.00 uur

Deze cursus is heel handig voor degene wie zijn vaardigheden in applicatie techniek flink wil verhogen: super dunne takjes, hele kleine stukjes, werken met zijde en linnen, ontwerpen en borduren. Ook hier maak je een uniek naslagwerk waar alle technieken in verwerkt zijn.

Docente: Jacqueline Neeft

Machinaal Quilten (Belangrijke basis technieken)
Een dag workshop, 70 Euro, incl. materialen en lunch
 

13.10 zaterdag, 10.00 - 16.00 uur
Ontdek machinaal quilten uit vrije hand.
Je leert wat je naaimachine voor mogelijkheden heeft en wat je daarmee kan. Je begint met de voorbereidingen: juiste naald en draad selecteren, naaimachine in de “free-motion” stand te zetten. Je leert eerst diverse quiltmotieven te tekenen. Vervolgens, oefen je verschillende quiltmotieven uit de vrije hand te quilten. Het zal je erg verbazen hoe snel je machinaal quilten kunt leren. Maar vergeet niet: Oefenen baart kunst!
Tijdens de cursus werk je met je eigen naaimachine. Het is belangrijk dat je het ondertransport kan laten verzinken en dat je een stopvoetje hebt.
Docente: Aljona Terzi

Prachtige veren uit vrije hand   VOL!!!

24.11, 08.12, 22.12  zaterdag 13.30 – 16.30 uur    

Kosten: 120 Euro (inclusief Dream big panel. Diverse kleuren beschikbaar)

Je kan die prachtige veren leren quilten. Uit vrije hand. Zonder rulers en andere “krukken”. Het is makkelijker dat je denkt. Als je maar weet hoe dat moet en blijft oefenen..

Stap voor stap leren we diverse technieken van het veren quilten: rechte, gebogen, ronde veren en hoe je daarmee randen kan vullen of een blok of bladeren van deze grote bloem. We gaan veel oefenen en daarna deze panel doorquilten. Er zijn diverse kleuren van de panel beschikbaar.

Voor deze workshop heb je enige ervaring van het quilten uit vrije hand nodig.

Je werkt op je eigen naaimachine 

Docente: Aljona Terzi.

Handquilten leren (basis)
29.11, donderdag 13.00-16.30 uur

35 Euro

Incl. materialenpakket t.w.v. 15 Euro
Tijdens deze workshop leer je handquilten in de ring: een quiltsteek op verschillende manieren maken , aan/afhechten en technieken om patronen op stof over te brengen. Je leert hoe je de best passende quiltring moet uitzoeken en welke vingenhoed is voor jou het handigst.


Docente: Jacqueline NeeftLibellen op bamboestengels
2 lessen, € 65 Euro

22.09 en 06.10 13.30 -16.30

Inclusief gebruik stempels, krijt, medium en patroon. Exclusief overige materialen.

Wanddecoraties zijn momenteel helemaal “in”! Met dit project heb je veel decoratiemogelijkheden in één: kleuren, stempelen, borduren en naaien. Je kunt van deze wanddecoratie eventueel ook een kussen maken. De afmeting van de basislap is 55x55 cm. Deze is al voor je geverfd. Heerlijk ontspannen aan het werk met diverse technieken.

Docente: Ansjeline Faber

Mandala's quilten met de rulers 

19.01, zaterdag 10.00-15.00uur
70 Euro, inclusief lunch en gebruik van alle rulers en rulerfoot.

Dit is de vervolgworkshop Quilten met de rulers – Mandala
Na het volgen van de beginnersworkshop “Quilten met Linialen” van ilovetoquilt.nl of met eigen ervaring op het gebied van quilten met linialen bieden wij de vervolgworkshop "Mandala". Iedere cursist krijgt een boekje met voorbeelden van patronen die we deze workshop gaan leren quilten. Ook hierover volgt een korte uitleg. Je krijgt een voorgetekende quiltsandwich en oefent te quilten met diverse rulers.

Na de afloop kan je rulers aanschaffen als je wil. Dit is niet verplicht.

Docente: Silwia Bovend’Eerdt (I love to quilt)


Indigo blues (80 x 80 cm)

2 lessen van 2 uur, 30 Euro

20.10 en 03.11 zaterdag 14.00 – 16.00 uur

Je maakt een quilt met gebogen lijnen. Je tekent je blokken en kiest juiste stof, je leert gebogen naden te stikken en brengt een leuke finishing touch.

Er worden minstens 2 manieren van het gebogen lijnen stikken uitgelegd.

Je werkt op je eigen naaimachine.

Docente: Aljona Terzi.

Sashiko
25 Euro, inclusief alle materialen

16.03 zaterdag 13.30 -16.30 uur
Sashiko is een Japanse reparatie-techniek uit de 17e eeuw. De techniek is ontwikkeld om kleding en textiel te beschermen of te herstellen. Heden wordt sashiko gebruikt als exclusieve sierelement in textiel art. In de workshop krijg je meer achtergrond informatie over deze techniek. Je probeert steken uit en tekent op stof een modern sashiko patroon om te borduren.
Docente: Jacqueline Neeft

Happy End
Masterclass, 70 Euro, incl. materialen en lunch

16-10-2018  dinsdag 10.00-15.00 uur

02-03-2019 zaterdag 10.00 – 15.00 uur

Geef je quilt een exclusieve Finishing touch! Uitbreid je kennis over het afwerken van een quilt. Je leert diverse manieren van het afbiezen met veel tips en trucs:

-Professioneel doorlopende bies aanzetten (o.a. onzichtbare afwerkbies)

-Festonrand afbiezen

-Afwerkbies met diverse zelfgemaakte pipingband en andere versieringen zoals Prairie points, zigzag band en zo voort. Deze workshop is bedoelt voor beginners en gevorderde quilters wie hun handvaardigheid wil verbeteren en een paar nieuwe manieren leren in het afwerken van een quilt.

Docente: Aljona Terzi.

 

Bloementuintje

4 lessen van twee uur

60 Euro, excl. materiaal

30.11, 14.12, 11.01, 25.01 vrijdag 14.00 – 16.00 uur

Maak een gezellig quiltje van wollen lapjes. 

Leer een aantal trucks voor de 3D wol applicatie. Versier je bloementuintje met diverse siersteken. 


Docenten: Jeannette Renooij en Alie Kool

Kerst workshop

23 november of 7 december

13.00 - 16.00 uur

25 Euro

Deze workshops zijn inclusief alle materialen.

In de gezellige en sfeervolle lesruimte gaan we iets maken waarmee je je huis kan decoreren of aan je dierbare als cadeau geven.

Je kiest een van deze drie workshops:


SASHIKO KERSTKRANS                          KERSTORNAMENTEN MET STEMPELS                             KERSTBALEN MAKEN

Traditionele sashiko in de nieuwe stijl. 

Je borduurt deze kerstkrans op een mooie rode linnen lap. Het patroon is al voor je overgenomen. Daarna kan je hem afmaken als een wand decoratie of een sierkussen.

Docente: Jacqueline Neeft

Je gaat stempelen, inkleuren en borduren met de nieuwe kerststempels van Ansjeline. En daarna verwerk je je handwerkstuk tot een geweldige kerstdecoratie. Ansjeline heeft meer dan genoeg ideeën voor je.

Docente: Ansjeline FaberLaat je kerstdagen blinken met prachtige kralen van deze kerstbal. Je bekleed een styropor bal van 15cm doorsnee met de unieke mandala's stoffen van Paula Nadelstern en verseert hem met allerlei kralen en pailletten. Je hebt alleen een probleem: je kan bijna niet meer stoppen..

Docente: Aljona Terzi

Art quilt aan de wand

2 lessen

17.01, 31.01 do 10.00 – 15.00 uur 

85,00 Euro 
(incl. lunch/broodjes, geverfde lap, garengebruik tijdens de les)

Veel mensen zijn er van overtuigd dat ze niet kunstzinnig zijn. Maar het is net als bij taal en rekenen: oefening baart kunst. Door heel goed te kijken en waar te nemen en daarna te oefenen ben je tot veel meer in staat dan je zelf verwachtte.Herma werkt met zelf geverfde lappen, die een veilige aanzet zijn tot de eerste stappen in een kunstzinnig proces. Gaande weg ontstaat het werk in textiel: een herkenbaar object of iets abstracts. Je maakt een schilderij van zacht materiaal met gebruik van zijde, wol en stof. Herma neemt een aantal zelf geverfde lappen mee, die je dan kan aanschaffen, een eigen basis is natuurlijk ook altijd goed. Heel belangrijke rol speelt garengebruik. Je leert welk effect met welk soort garen is te bereiken. Je gebruikt veel garens uit onze Wonderfil Theaducation Center en werkt op je eigen naaimachine.

Docente: Herma Kan

Experiment III
23-24.03 2019

125 Euro (inclusief lunch, ex. materialen)

In het Experiment 3 kunt U zich weer verheugen op een aantal nieuwe mixed media technieken zoals:stofvervorming met tyfek en polyestervlies, verschillende watersolubles (papier en soluvlies), polyestervlies in een dradenspel en diverse stofmanipulaties

Docente: Wil Fritsma

Rimpeling (1,25 x 1,25 m)
4 lessen, 60 Euro (inclusief patroon)

10.01, 24.01, 07.02, 28.02 donderdag 10.00 – 12.00 uur

Rimpeling is gemaakt met de paper peacing techniek. Een pronkstuk aan de wand.

Tijdens deze lessen krijg je voldoende begeleiding om de Paper peacing techniek te leren en tegelijkertijd deze quilt te maken.

Docente: Aljona Terzi.

Baltimore bee

29.09, 10.11, 01.12, 12.01, 16.02, 9.30 – 11.30 uur.   5 Euro p/keer

Deze bee is voor iedereen die houd van deze prachtige quilts. Je werkt aan je eigen quilt en geniet van het werk van anderen.

Wordt gehouden op zaterdagochtend.


Quiltbee


donderdag ochtend 20.09, 18.10, 15.11, 20.12 ,17.01, 21.2, 21.3, 18.4,16.5

vrijdag ochtend 14.09, 05.10, 02.11, 07.12, 11.01, 01.02, 01.03, 05.04, 03.05

9.30 – 11.30 uur.   5 Euro p/keer

Een leuke gelegenheid om informatie uit te wisselen, elkaars werk te bewonderen en vooral gezellig samen te zijn. Je bent welkom om aan je eigen project te werken of om nieuwe dingen te leren op het gebied van patchwork en quilten bij “Aljona”. 
Quilters hebben altijd iets leuks te vertellen of te laten zien.  

Klanten dag

26.05.2019, 12.00 – 16.00 uur

Een mooie gelegenheid om de quilts die je gemaakt hebt tijdens de cursussen en workshops aan de anderen te laten zien of het werk van andere cursisten te bewonderen. Er wordt ook een nieuw cursusprogramma gepresenteerd. En dit allemaal doen we in de sfeer van High-thee in onze winkel. Iedereen is van harte welkom!

U kunt uw inschrijven via email: [email protected]


Algemene informatie/voorwaarden:

Wilt u aan een cursus/workshop meedoen, stuur ons dan een email.

U ontvangt daarna een bevestigingsmail met daarin de betaalgegevens. 

Het lesgeld dient u zo spoedig mogelijk over te maken. Pas na ontvangst van het lesgeld is uw inschrijving definitief en ben u verzekerd van deelname aan de cursus.  Annuleren is alleen mogelijk tot drie weken voor aanvang van de workshop. Alleen dan krijgt u het lesgeld min €10,- voor reeds gemaakte kosten retour. Annuleert u na deze periode dan krijgt u geen lesgeld retour. U kunt wel zelf voor vervanging zorgen. Gaat een cursus om wat voor reden niet door, dan krijgt u het volledige lesgeld retour.

Cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling. Gaat een cursus onverhoopt niet door, dan krijgt u hierover tijdig bericht en volledig lesgeld terug. 
Bij ziekte of afwezigheid van docent wordt in overleg een inhaaldatum vastgesteld.

Ongeveer twee weken voor de eerste les ontvangt u een materialenbriefje. Materialen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen, tenzij anders aangegeven.

Heeft u een eigen (quilt)groep en heeft u speciale wensen voor een cursus die niet op het programma staan of een workshop doen op een andere datum, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.