Cursusprogramma 2017-18

We houden ons recht om nieuwe workshops toe te voegen en data in overleg aan te passen.

U kunt uw aanmelden voor de workshops via:

[email protected]

Prachtige veren uit vrije hand

3-daagse workshop

30.06, 7.07 en 14.07  om 10.30 – 15.00 uur op een zaterdag

Kosten: 130 Euro (inclusief panel en lunch/broodje)


Je kan die prachtige veren leren quilten. Uit vrije hand. Zonder rulers en andere “krukken”. Het is makkelijker dat je denkt. Als je maar weet hoe dat moet.

Stap voor stap leren we diverse technieken van het veren quilten: rechte, gebogen, ronde veren en hoe je daarmee randen kan vullen of een blok of bladeren van deze grote bloem. We gaan veel oefenen en daarna deze panel doorquilten. Er zijn diverse kleuren van de panel beschikbaar.

Voor deze workshop heb je enige ervaring van het quilten uit vrije hand nodig.

Je werkt op je eigen naaimachine


Docente: Aljona Terzi.
Handquilten leren
nieuwe data komt spoedig, voor aanmelden via de mail!

Kosten: 45,00 (incl. lunch/broodje)
Tijdens deze workshop leer je handquilten in de ring: een quiltsteek op verschillende manieren maken , aan/afhechten en technieken om patronen op stof over te brengen. Je leert hoe je de best passende quiltring moet uitzoeken en welke vingenhoed is voor jou het handigst.

materiaal pakket € 15,00

Docente: Jacqueline Neeft


Art quilt aan de wand

2 dagdelen

19 mei, 2 juni zaterdag 10.00 – 15.00 uur

Kosten: 85,00 Euro (incl. lunch/broodjes, geverfde lap, garengebruik)

Veel mensen zijn er van overtuigd dat ze niet kunstzinnig zijn. Maar het is net als bij taal en rekenen: oefening baart kunst. Door heel goed te kijken en waar te nemen en daarna te oefenen ben je tot veel meer in staat dan je zelf verwachtte.

Herma Kan heeft opleiding gehad bij Hilde van Schaardenburg en Corinne Zambeek-van Hasselt. Ze werkt met zelf geverfde lappen, die een veilige aanzet zijn tot de eerste stappen in een kunstzinnig proces. Gaande weg ontstaat het werk in textiel: een herkenbaar object of iets abstracts. Je maakt een schilderij van zacht materiaal met gebruik van zijde, wol en stof. Herma neemt een aantal zelf geverfde lappen mee, die je dan kan aanschaffen, een eigen basis is natuurlijk ook altijd goed. Heel belangrijke rol speelt garengebruik. Je leert welk effect met welk soort garen is te bereiken. Je gebruikt veel garens uit onze Wonderfil Theaducation Center en werkt op je eigen naaimachine.


Docente: Herma Kan

Sew together bag

17.05, donderdag 10.00 - 16.00 uur 

Kosten: 45 Euro (excl. patroon, incl. broodjes/lunch)

De bekende "Sew together bag" workshop is weer terug. Super handig, hipp tasje. " Must have " in je creatieve koffer.

Docente: Jacqueline Neeft.

Wonderfil Theaducation centre workshop

16.06, zaterdag 10.00 - 15.00 uur

Kosten: 39,50 Euro( inclusief gebruik van Wonderfil garens en lunch/broodje) 

Het moto van deze zeer leerzame en creatieve workshops: "Niets hoeft, alles mag".

Gebruik de kans om je kennis van "het gebruik van alle soorten Wonderfil garens"  uit te bereiden.Tijdens de workshop leer je door het doen. Je mag met alle soorten garens van onze Show wall werken (op je eigen naaimachine en met de hand). Neem je eigen werk/quilttop mee of volg de opdrachten van onze docente. Je gaat patchen, quilten, borduren, couchen, thread painting en bobbin work doen. Noem maar op. Niets hoeft, alles mag!  

Docente: Herma Kan.

Open dag
Een mooie gelegenheid om de quilts die je gemaakt hebt tijdens de cursussen en workshops aan de anderen te laten zien of het werk van andere cursisten te bewonderen. Er wordt ook een nieuw cursusprogramma gepresenteerd. En dit allemaal doen we in de sfeer van High-thee in onze winkel. Iedereen is van harte welkom!
27.05.2018, 12.00 – 16.00 uurQuiltbee
Een leuke gelegenheid om informatie uit te wisselen, elkaars werk te bewonderen en vooral gezellig samen te zijn. Je bent welkom om aan je eigen project te werken of om nieuwe dingen te leren op het gebied van patchwork en quilten bij “Aljona”.
Quilters hebben altijd iets leuks te vertellen of te laten zien.  We houden Quiltbee’s dit seizoen op de eerste vrijdag v/d maand. 
op vrijdag:   11-05 , 01-06, 06-07  om  9.30 – 11.30 uur.   5 Euro p/keer