Longarm quilting

Longarm quilting is niet meer weg te denken in de 21-e eeuw. Dit is geen vervanging van handquilten, maar een nieuwe belevenis, uitdaging en expressie van je creativiteit. 


In onze quiltstudio hebben we op dit moment drie longarm quiltmachines tot je beschikking: HandiQuilter Fusion, HandiQuilter Sweet Sixteen en Bernina Q24.

Je kan eerst een workshop volgen om de basis van longarmquilting en de longarm-machine zelf te leren. Daarna kan je onze machines huren om zelfstandig je eigen quilttop te quilten of longarmquilting meer te beoefenen.  


Leren Longarm quilten

Tijdens deze dagworkshop leer je de basis van het quilten en het gebruik van de machine. Je leert ook veel technische dingen om de machine gemakkelijk te bedienen. Je gaat vooral veel oefenen!

Heb je eigen wensen, bijvoorbeeld veren leren quilten of pantograaf quilten? Dat kan allemaal.

10.00 – 15.30 uur. Datum in overleg. Maximaal 4 personen.
Kosten: 180 Euro, per persoon. Dit is inclusief 2 m stof, tussenvulling, garens, koffie/thee en lunch.
Docente: Aljona Terzi.


Huren Longarm

Wil je zelf je eigen quilt op een longarm-machine quilten, maar je hebt hem niet in je hobby- kamer staan? Geen probleem. Je kunt het in onze quiltstudio doen. Onder begeleiding quilt je je eigen quilt in Schagen. Je huurt voor een dag één van onze longarm-machines en je gebruikt je eigen stof, tussenvulling en garen. Er is ook de mogelijkheid om alle materialen bij ons aan te schaffen. Het eerste uur krijg je uitleg over de machine en oefen je. Daarna span je je eigen quilt in het quilt-frame en ga je aan de slag. Je quilt met Pantograaf of uit vrije hand. Ik blijf altijd in de buurt voor hulp en vragen.

11.07, 18.07, 28.07, 1.08, 8.08, 15.08 dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Vanaf september 2017 kun je een huurdag afspreken op een dag dat jou goed uitkomt.
Als je quilt niet in een dag af is, kun je de longarm nog een dag of een paar uur huren. Dit kost 24,50 euro per uur.

Kosten: 165 Euro p/dag, inclusief koffie/thee en lunch.
Docente: Aljona Terzi.